Bostadsrätt / Solna - Bergshamra / Ripstigen 4, 9tr

Välkommen till 3 rok med magisk utsikt från "Top Floor"!

Här bor du med sjöutsikt från "Top Floor", nionde våningen - Unikt tillfälle att förvärva välplanerade 3 rok om 70 kvm med rymlig inglasad balkong i västerläge. Fantastisk milsvid utsikt över området, Brunnsviken och Stocksund. Kvällstid förvandlas utsikten till magi med vackra solnedgångar. Två bra klädkammare. Stabil och trevlig förening belägen i södra delen av Bergshamra. Brf Ålkistan har 7 st hyreslägenheter som får ses som ett fint framtida kapital. Bredband 1000 mbit ingår just nu i avgiften. Övernattningsrum finns att hyra i föreningen till dina långväga gäster. Mycket bra läge med bara några minuters promenad till T-Banan, buss, välsorterad ICA butik samt Brunnsviken med dess fantastiskt fina natur-/strövområden. Cykelavstånd till Hagaparken och Stockholms City. Med bil kommer du snabbt ut på både E18 och E4:an. På gångavstånd, i Norra delen av Bergshamra, hittar du både gym, vårdcentral, bibliotek Coop och ett hunddagis. Förskola och skola finns i området. Välkommen till ett boende att trivas i!

Film

Rumsbeskrivning

HALL: Rymlig hall med parkettgolv, ljusa väggar och gott om förvaring. Ingång till rymlig klädkammare från hallen.

BADRUM: Helkaklat badrum med ljust kakel och klinker. Handfat, spegelskåp, toalett och duschplats med svängbar välvd glasdörr. Förvaringshyllor. Tvättmaskin.

KÖK: Hemtrevligt kök med parkettgolv, ljusa väggar, Kyl/frys Cylinda (2017), spis Electrolux (2017), fläkt Franke och diskmaskin Electrolux (2017). Flerfärgat kakel och spotlights ovan arbetsbänk och rostfri diskho. Från köksfönstret har du milsvid utsikt över området.

SOVRUM 1: Fint sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv och ljusa väggar, stort fönster med vy över området. Ingång till klädkammare/mindre arbetsrum. Utgång till balkongen.

VARDAGSRUM: Vackra pardörrar in till vardagsrummet från hallen, parkettgolv, ljusa väggar och en hel vägg med fönster som ger en milsvid utsikt över bland annat Stocksund.

SOVRUM 2 / MATSAL: Invid vardagsrummet finns sovrum 2 som är omgjort till matsal med en bredare ingång. Parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till balkongen och ingång till klädkammare/mindre arbetsrum som även ansluter till sovrum 1.

BALKONG: Möblerbar inglasad balkong om ca 11 kvm med infravärme och gott om plats för möblering. Trägolv och belysning. Inglasningen är öppningsbar. Magisk utsikt över området och Brunnsviken.

ÖVRIGT: Två förråd hör till lägenheten. Ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Interiör

Lägenhetsnummer
100
Lägenhetsnummer SKV
1903
Boarea
70 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
3
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
2
Våning
9 av 9 våningar i huset
Hiss
Ja

Byggnaden

Fastighetsbeteckning
Laveringen 1
Byggår
1959-61
Renoveringar

Under 90-talet renoverades badrum och horisontella stammar samt att nya balkonger monterades.

-2007 Spolning av stammar. -2009 Monterades nya 3-glasfönster och balkongdörrar. -2011 Renovering av portar och montering av mekanisk dörröppnare. -2012 Isolering av husgrunderna, tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 2. -2013 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 4 och 6. -2014 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 8. -2014 Återställande av trädgården i föreningen. -2016 Byte av undercentral för värme -2017 OVK, underhåll av hissar. -2018 Uppfräschning av trapphus och högtrycksspolning stammar. Underhåll av golv i trapphus och entréer, nya torkskåp i tvättstugorna. Sex bilplatser med laddstolpar installerades.

Övrigt om uppvärmningen

Fjärrvärme

Föreningen

Brf Ålkistan

Föreningen förvärvade fastigheterna 2001 som består av 177 lägenheter varav 170 bostadsrätt och 7 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Brf har 7 st hyreslägenheter som får ses som ett fint framtida kapital.

Föreningen har 124 p-platser. P-platserna kostar 300 kr/mån och p-plats med elstolpe 425 kr/mån. För närvarande är det kö. Föreningen har 24 garageplatser varav grannföreningen Brf Ripan disponerar 12 st platser t.o.m år 2021. Garageplatserna kostar 600 kr/mån och garageplatser med el 750 kr/mån. Det är förnärvarande lång kö till garageplatserna. Det finns också sex platser med laddstolpar som kan hyras till en kostnad om 700 kr/månad. Gästparkeringsplatser finns vilka det krävs särskilt tillstånd för. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer info se www.solna.se.

I källaren finns källarförråd & matkällarförråd & cykelrum.

Gemensam höst- och vårstädning.

Som boende i Brf Ålkistan kan man få tillgång till internet via följande alternativ. Föreningen har gruppavtal för bredband med Stockholms Stadsnät som ger 1000 Mbit/s till samtliga lägenheter. Kostnaden betalas tillsvidare av föreningen (d.v.s. ingen planerad hyreshöjning p.g.a. detta i närtid). Exakt hur stor avgiften blir framgent är ej beslutat ännu men kommer understiga 100 kr/mån per lägenhet. I likhet med nuvarande gruppavtal för TV från Com Hem omfattar detta samtliga lägenheter oavsett om det nyttjas eller ej.

Anslutningspunkt är bredbandsuttaget ovanför ytterdörren i varje lägenhet. Router (för WiFi), ingår ej i avtalet utan skaffas och installeras av respektive hushåll. Router går att köpa direkt från Stockholms Stadsnät. Support via telefon eller email ingår i avtalet. Det går även att få installationshjälp (tekniker som kommer ut och hjälper till) av Stockholms Stadsnät mot en avgift.

Stockholms Stadsnät erbjuder även bredbands-tv via Sappa och Viasat samt bredbandstelefoni. Abonnemang för detta tecknas individuellt av de hushåll som så önskar. För dessa tjänster krävs tjänstefördelare och telefonidosa som kan köpas via Stockholms Stadsnät.

För de som av någon anledning ej önskar nyttja bredbandet från Stockholms Stadsnät finns även följande alternativ:

-Com Hem via antennuttaget (kräver ett kabel-tv-modem) -ADSL från olika telefonleverantörer (om telefonjack finns kvar i bostaden)

130 kr i obligatoriskt tillägg för Kabel-TV (Basutbud) tillkommer på månadsavgiften varje månad. Föreningen har ett gruppabonnemang hos Com Hem som utöver de fria kanalerna levererar paketet ”Medium 8 Favoriter” där du själv väljer vilka åtta kanaler du vill ha. Om du inte har ett användarkonto hos Com Hem ska du vid kontakt med deras kundservice uppge att du bor i brf Ålkistan och att det finns ett gruppavtal som föreningen tecknat.

Ett gruppavtal innebär att föreningen betalar för samtliga lägenheter. Denna kostnad redovisas som en separat post på fakturan för lägenhetsavgifter. Arrangemanget innebär också att man som medlem i föreningen inte kan avsäga sig avgiften för kabel-TV. Bredbands-tv erbjuds via Stockholms Stadsnät av Sappa och Viasat (se info om bredband ovan).

I samband med försäljning av lägenhet tar föreningen ut en överlåtelseavgift som är 2,5% av gällande basbelopp= 1163 kr av Säljaren. Väljer man att ta lån på lägenheten tar föreningen ut en pantsättningsavgift på 1% av gällande basbelopp= ca 465 kr per pant. Basbelopp 2019=46500 kr.

I föreningens försäkringar ingår s.k. bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Föreningen har en tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare, vilket innebär att som medlem i föreningen behöver man inte teckna detta tillägg i sin hemförsäkring.

Storholmen förvaltning sköter både den tekniska- och ekonomiska förvaltningen åt Brf Ålkistan.
E-post: info@storholmen.se Tel: 0771-STORHOLMEN (0771-786 746) Webbsida: www.storholmen.se

Mer info om föreningen finns på www.alkistan.se

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningslokal I nedre källaren Ripstigen 4 finns en lokal som lämpar sig för mottagningar, möten, studiecirklar, m.m. Dock får den inte användas för fester. En del av lokalen kan också användas som ett övernattningsrum. Ett av rummen är möblerat med ett bord med plats för 10 sittande. Där finns också glas och porslin samt diskbänk och spis. I det större rummet finns en dubbelsäng, sittmöbler och TV. Lokalen är försedd med toalett och dusch.

Som boende får du under dag/kvällstid (senast till klockan 22.00) låna lokalen mot en avgift på 300 kronor. Avgiften tas ut för att lokalen ska vara funktionell med toapapper och diskmedel etc. Om du vill använda lokalen som övernattningsrum betalar du 300 kr/natten eller 500 kronor för helg (fredag - söndag).

Lokalen bokas via e-post bokning@alkistan.se. Avgiften betalas på kommande avi. Lokalen kan endast hyras av medlemmar.

Tvättstuga På Ripstigen 2 finns 3 st tvättstugor.

Förening
Brf Ålkistan
Andelstal
0,57308
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Naturnära och barnvänligt område med många lekplatser och förskolor samt Bergshamraskolan åk 0-9. Invid södra Bergshamra T-bana finns en ICA-affär och restaurang. I Bergshamra Centrum finns Coop, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, restauranger och frisör mm. Brunnsviken erbjuder bad på sommaren, med badbrygga och klippbad på Tivoliudden och Kafe Sjöstugan, samt skridsko- och skidåkning på vintern. Svedenbadet har utomhusbassänger och Bergshamra Idrottsplats erbjuder elljusspår, tennisbanor, fotbollsplaner och skridskobana.

Solna båtsällskap är en båtklubb med båtplatser vid Bockholmen i Edsviken, där skärgårdskrogen Bockholmen Hav & Restaurang är belägen. Ulriksdals Slottspark erbjuder fina promenadvägar, Kaféer och kulturupplevelser samt Ulriksdals Värdshus.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationer, T-bana tar ca 3 minuter till Mörby Centrum och 10 minuter till Stockholms City samt en mängd busslinjer.

Kostnader

Avgift
3 600 kr
I månadsavgiften ingår, värme och vatten.
Avgiftsändringar

Månadsavgiften är 3600 kr + obligatoriskt tillägg om 130 kr för kabel-TV = 3730 kr/mån.

Bredband 1000 mbit ingår just nu i avgiften.

Avgiftshöjning om 5 % är beslutad från 1/7 2019.

Försäkringskostnad
75 kr/månad
Hushållsel
400 kr/månad
Summa driftskostnader
475 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden

Driftskostnaden är uppskattad och kan variera beroende på individuell förbrukning av hushållsel.

Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
Måndag 15 feb 2010
Energiprestanda
0 kWh/m2
Kommentar

Föreningens byggnader är tilläggsisolerade efter att energideklarationen utfördes, varpå energiprestandan inte stämmer.

Visningar

  • Söndag 24 mar 13:00 - 14:00

    Välkommen på premiärvisning!

  • Måndag 25 mar 18:00 - 19:00

    Välkommen på visning!

Fakta

Pris
3 995 000 kr Högstbjudande
Avgift
3 600 kr
I månadsavgiften ingår, värme och vatten.
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ripstigen 4, 9tr
Ort
Solna
Boarea
70 m2
Rum
3
Våning
9
Hiss
Ja
Byggår
1959-61
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Länk till kontoret
Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Fantastisk vy från "Top Floor" (9 vån)
Del av utsikt från kök, sovrum och balkong
Magisk utsikt från balkongen
Balkongen
Balkongen
Balkongen
Vy från hall till vardagsrum/Klädkammaren mellan sovrummen
Vardagsrum med utsikt över Stocksund
Vy över Stocksund från vardagsrummet
Sovrum 2 / Matsal
Sovrum 2 / Matsal med vy mot vardagsrum
Del av den magiska utsikten från vardagsrummet
Del av utsikten från vardagsrummet
Badrummet
Detaljbild badrum
Kök
Matplats i köket
Köket
Spotlights ovan diskbänk
Kök med vy mot hall
Hall med gott om förvaring
Klädkammare i hallen
Hall med gott om förvaring
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum
Utgång till balkong från sovrummet
Bergshamra har mycket att bjuda på
Restaurang Bockholmen
Soldäck invid restaurang Bockholmen
Kärleksbaren på Bockholmen
Café Sjöstugan i Bergshamra
Trevliga promenadstråk nere vid Brunnsviken

Planlösning

Planskiss

Obs! Viss avvikelse kan förekomma.

Karta


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!