Bostadsrätt / Solna - Bergshamra / Ripstigen 4, 6 tr

Välkommen till 4 rok med magisk utsikt från sjätte våningen!

-Fantastisk utsikt
-Stor balkong i söderläge (går att glasa in)
-Välskött förening med mycket låg belåning
-5 st hyreslägenheter kvar som får ses som ett fint framtida kapital
-Nära till T-banan och ICA
-Trevliga omgivningar
-Olika planlösningar är möjliga i bostaden

Här bor du med sjöutsikt från sjätte våningen. Unikt tillfälle att förvärva välplanerade 4 rok om 90 kvm med rymlig balkong i söderläge. Fantastisk milsvid utsikt över området, in över Stockholm city, Brunnsviken och Stocksund. Kvällstid förvandlas utsikten till magi med vackra solnedgångar. En bra klädkammare, en gäst-WC, samt ett badrum. Flera väggar kan rivas i bostaden, vilket möjliggör flera olika planlösningar. Stabil och trevlig förening belägen i södra delen av Bergshamra. Brf Ålkistan har 5 st hyreslägenheter kvar som får ses som ett fint framtida kapital. Bredband 1000 mbit ingår i avgiften. Övernattningsrum finns att hyra i föreningen till dina långväga gäster. Mycket bra läge med bara några minuters promenad till T-Banan, buss, välsorterad ICA butik samt Brunnsviken med dess fantastiskt fina natur-/strövområden. Cykelavstånd till Hagaparken och Stockholms City. Med bil kommer du snabbt ut på både E18 och E4:an. På gångavstånd, i Norra delen av Bergshamra, hittar du både gym, vårdcentral, bibliotek, Coop och ett hunddagis. Förskola och skola finns i området.

Välkommen till ett fantastiskt boende att trivas i!

Rumsbeskrivning

HALL med hatthylla. Plastmatta på golvet och ljusa väggar. Intilliggande förråd/klädkammare.
INRE HALL med garderober. Plastmatta på golvet och ljusa väggar.
GÄST-WC med WC och handfat
KÖK med spis med fyra spisplattor (Electrolux), diskbänk i rostfritt, ljusa köksluckor, kyl/frys i pelare (Cylinda),
Mindre SOVRUM med plastmatta och ljusa väggar
Stora SOVRUMMET med plastmatta och ljusa väggar. Garderober. VARDAGSRUM med parkettgolv och ljusa väggar.
BADRUM med WC, handfat och badkar.
SOVRUM med en garderob, plastmatta på golvet och ljusa väggar.
BALKONG med en fantastisk utsikt. Möjlighet finns till att glasa in balkongen.
Bostaden säljs i befintligt skick. Renoveringsbehov.

Möjlighet finns till olika ändringar av planlösningen:
Väggen mellan kök och intilliggande sovrum, samt hall finns möjlighet till att riva.
Vägg mellan vardagsrum och intilliggande sovrum (till höger om) finns möjlighet till att riva.
Garderob från mindre sovrum som påverkar ytan i badrummet (ytan av den) går att införliva i badrummet, t.ex för att inrymma tvättpelare.
Väggen mellan hall och klädkammare/förråd finns möjlighet till att riva.
Alla ändringar måste först godkännas av styrelsen i föreningen.

Interiör

Lägenhetsnummer
86
Lägenhetsnummer SKV
1601
Boarea
90 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Rum
4
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
3
Våning
6 av 10 våningar i huset
Hiss
Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning
Laveringen 1
Byggår
1959-61
Renoveringar

Under 90-talet renoverades badrum och horisontella stammar samt att nya balkonger monterades.

-2007 Spolning av stammar.
-2009 Monterades nya 3-glasfönster och balkongdörrar.
-2011 Renovering av portar och montering av mekanisk dörröppnare.
-2012 Isolering av husgrunderna, tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 2.
-2013 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 4 och 6.
-2014 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 8.
-2014 Återställande av trädgården i föreningen.
-2016 Byte av undercentral för värme
-2017 OVK, underhåll av hissar.
-2018 Uppfräschning av trapphus och högtrycksspolning stammar. Underhåll av golv i trapphus och entréer, nya torkskåp i tvättstugorna. Sex bilplatser med laddstolpar installerades.
-2019 Ommålning av samtliga trapphus, Upprusning av lekplatsen, byte av utebelysning, anläggning av 10 odlingslådor för medlemmar, införande av komposteringskärl för matavfall.
-2020 Modernisering av inomhusbelysning i trapphusen och tvättstugorna, Installation av IMD lösning för gruppavtal el. Aktivering av gruppmätning och debitering kvartal 3 2020, Ommålning av alla utrymningsvägar (brandtrappor) och källargångar, Upphandling av renovering och modernisering av befintliga hissar, Inspektion av alla balkonger (infästningar och inglasningar), Konkurrensutsättning av föreningens försäkringsavtal – fortsatt avtal med Trygg Hansa och fortsatt BRF gruppförsäkring
-2021 Installation av ny belysning i förrådsgångarna.
-2022 Projekt för utökning av laddplatser, OVK och radonmätning kommer utföras.

Övrigt om uppvärmn.

Fjärrvärme

Föreningen

Brf Ålkistan

Föreningen förvärvade fastigheterna 2001 som består av 177 lägenheter varav 172 bostadsrätt och 5 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Hyreslägenheter Brf har 5 st hyreslägenheter kvar som får ses som ett fint framtida kapital.

Parkeringsplatser Föreningen har 110 st parkeringplatser, varav 8 st är gästparking. Flertalet platser är med elstolpe för motorvärmare men det finns även platser utan el till något lägre kostnad (se nedan). För tillfället finns 6 st laddplatser för elbilar, men föreningen planerar att installera fler.

Fördelning av nya parkeringsplatser och garage hanteras tillsvidare av styrelsen. Om du vill ha en P-plats eller ett garage, skicka ett mail till styrelsen@alkistan.se så kommer någon ur styrelsen kontakta dig.

Kösystem tillämpas för ansökningar om plats ej finns tillgänglig. Uppsägningstid för parkeringsplats är 3 månader.

Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkeringsplats i andra hand – platserna är till för föreningens medlemmar.

Priser P-plats utan el: 350 kr/mån P-plats med el: 475 kr/mån Laddplats för elbil: 700 kr/mån

Eluttag Följande säkerhetsregler gäller för eluttagen:

– Motor- och kupévärmare ska vara CE-märkta – Bilvärmaren och karossen ska vara skyddsjordade – Anslutningskabeln får aldrig lämnas kvar i uttaget när bilen inte är ansluten – Anslutningskabeln till kupévärmaren får inte klämmas i bilfönster eller bildörr – bilen kan bli strömförande – Luckan till eluttaget ska alltid hållas låst

Garageplatser Föreningen förfogar över 24 st garageplatser i garagelängorna. Kösystem tillämpas även för dessa och i övrigt gäller samma regler som för parkeringsplatser.

Priser Garageplats, medlemmar: 700 kr/mån Garageplats, icke medlemmar: 700 kr/mån + moms

Gästparkering Föreningen har 8 st gästparkeringsplatser belägna i parkeringens nordöstra hörn uppe vid garagelängorna.

För att få stå på gästparkeringen måste du ha ett parkeringstillstånd väl synligt i framrutan. Parkeringstillståndet får du låna av den person du ska besöka. Parkeringstillståndet gäller för 24 timmar.

Parkeringstillståndet delas årligen ut till föreningens lägenheter och tillhör respektive lägenhet. Vid borttappat parkeringstillstånd meddelas detta till Cura Center AB så att det kan spärras. Ett nytt kostar 500 kr som debiteras på månadsavin.

Vänligen respektera reglerna för gästparkeringen – den är till för våra gäster. Bilar med ägare folkbokförda i föreningen riskerar kontrollavgift på gästparkeringen.

Gemensam höst- och vårstädning av föreningens mark.

Bredband Föreningen har gruppavtal för bredband med Stockholms Stadsnät som ger 1000 Mbit/s till samtliga lägenheter.

Anslutningspunkt är bredbandsuttaget ovanför ytterdörren i varje lägenhet. Router (för WiFi) ingår ej i avtalet utan skaffas och installeras av respektive hushåll. Router går att köpa direkt från Stockholms Stadsnät. Support via telefon eller email ingår i avtalet. Det går även att få installationshjälp (tekniker som kommer ut och hjälper till) av Stockholms Stadsnät mot en avgift.

Stockholms Stadsnät erbjuder även bredbands-tv via Sappa och Allente samt bredbandstelefoni. Abonnemang för detta tecknas individuellt av de hushåll som så önskar. För dessa tjänster krävs tjänstefördelare och telefonidosa som kan köpas via Stockholms Stadsnät.

TV Föreningen har ett gruppabonnemang hos Tele2 som utöver baskanalerna ger åtta valbara kanaler. Om du inte har ett användarkonto hos Tele2 ska du vid kontakt med deras kundservice uppge att du bor i brf Ålkistan och att det finns ett gruppavtal som föreningen tecknat.

Ett gruppavtal innebär att föreningen betalar för samtliga lägenheter. Denna kostnad redovisas som en separat post på fakturan för lägenhetsavgifter. Arrangemanget innebär att man som medlem i föreningen inte kan avsäga sig avgiften för kabel-TV.

Bredbands-tv erbjuds via Stockholms Stadsnät av Sappa och Viasat (se info om bredband ovan).

130 kr i obligatoriskt tillägg för Kabel-TV (Basutbud) tillkommer på månadsavgiften varje månad.

I samband med försäljning av lägenhet tar föreningen ut en överlåtelseavgift som är 2,5% av gällande basbelopp= 1207 kr av Säljaren. Väljer man att ta lån på lägenheten tar föreningen ut en pantsättningsavgift på 1% av gällande basbelopp= ca 483 kr per pant. Basbelopp 2022=48300 kr.

I föreningens försäkringar ingår s.k. bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Föreningen har en tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare, vilket innebär att som medlem i föreningen behöver man inte teckna detta tillägg i sin hemförsäkring.

Teknisk förvaltning Fastigheterna Cura Center AB Telefon: 08-21 91 11 Epost: info@curacenter.se Web: www.curacenter.se Telefontid: Måndag-fredag 07.00-16.00

Ekonomisk förvaltning HSB Stockholm

Mer info om föreningen finns på www.alkistan.se

Övriga utrymmen i föreningen

I källaren finns källarförråd & matkällarförråd & cykelrum.

Föreningslokalen I nedre källaren på Ripstigen 4 finns en lokal som lämpar sig för mottagningar, möten, studiecirklar, m.m. Dock får den inte användas för fester. En del av lokalen kan också användas som ett enkelt övernattningsrum. Ett av rummen är möblerat med ett bord med plats för 10 sittande. Där finns också glas och porslin samt diskbänk och spis. I det större rummet finns en bäddsoffa, sittmöbler och TV. Lokalen är försedd med toalett samt dusch.

Regler

Lokalen kan endast bokas av medlemmar och hyresgäster. Lokalen kan bokas maximalt 7 dagar i följd. Lokalen får ej användas för fester (eller andra högljudda aktiviteter). I de fall då lokalen används för sammankomster får den endast användas fram till kl 22. Husdjur får ej vistas i lokalen. Lokalen skall städas efter användning. Vid överträdelse av gällande regler debiteras 1000 kr.

Avgift Lokalen kostar 300 kr per dag att hyra. Om du vill använda lokalen som övernattningsrum flera nätter i rad betalar du 300 kr för första natten och därefter 200 kr per natt. Avgiften tas ut för att lokalen ska vara funktionell med toapapper och diskmedel etc.

Tvättstuga På Ripstigen 2 finns 3 st tvättstugor.

Förening
Brf Ålkistan
Andelstal
Uppgiften har ej gått att få fram
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Andelstal avgift
0,37500%
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Naturnära och barnvänligt område med många lekplatser och förskolor samt Bergshamraskolan åk 0-9. Invid södra Bergshamra T-bana finns en ICA-affär och restaurang. I Bergshamra Centrum finns Coop, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, restauranger och frisör mm. Brunnsviken erbjuder bad på sommaren, med badbrygga och klippbad på Tivoliudden och Kafe Sjöstugan, samt skridsko- och skidåkning på vintern. Svedenbadet har utomhusbassänger och Bergshamra Idrottsplats erbjuder elljusspår, tennisbanor, fotbollsplaner och skridskobana.

Solna båtsällskap är en båtklubb med båtplatser vid Bockholmen i Edsviken, där skärgårdskrogen Bockholmen Hav & Restaurang är belägen. Ulriksdals Slottspark erbjuder fina promenadvägar, Kaféer och kulturupplevelser samt Ulriksdals Värdshus.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationer, T-bana tar ca 3 minuter till Mörby Centrum och 10 minuter till Stockholms City samt en mängd busslinjer.

Kostnader

Avgift
4 997 kr
Avgiftsändringar

Inga planerade avgiftshöjningar. P-platserna planeras att höjas lite i sommar. (Kontrollerat med styrelsen 2022-05-06).

Månadsavgiften 4997 kr/mån. Inklusive värme, vatten samt bredband via Stockholms Stadsnät (1000/1000). Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele 2, tillkommer med en obligatorisk kostnad om 130/mån. Två förråd i källaren hör till bostaden.

Försäkringskostnad
300 kr/månad
Hushållsel
950 kr/månad
Summa driftskostnader
1 250 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden

Driftskostnad är väldigt individuell och kan skilja mycket mellan olika familjer, beroende på förbrukning.

Överlåtelseavgift
1 207 kr (Betalas av säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr (Betalas av köpare)

Visningar

  • Söndag 22 maj 13:00 - 14:00

    Välkommen på premiärvisning! Anmäl dig gärna till visningen.

  • Måndag 23 maj 18:30 - 19:30

    Välkommen på kvällsvisning! Anmäl dig gärna till visningen.

Visningsanmälan

Fakta

Pris
6 595 000 kr Högstbjudande
Avgift
4 997 kr
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ripstigen 4, 6 tr
Ort
Solna
Boarea
90 m2
Rum
4
Våning
6
Hiss
Ja
Byggår
1959-61
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Länk till kontoret
Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Magisk vy in mot Stockholms City och Brunnsviken
Magisk vy in mot Stockholms City och Brunnsviken
Magisk vy mot kolonilotterna i närområdet och Brunnsviken
Del av vy från köket mot Stocksund
Del av vy från balkongen över närområdet
Brunnsviken har fantastiska närområden att ströva runt i
Magisk kvällsvy in mot Stockholms City och Brunnsviken
Magiskt utsikt från bostaden
Vacker kvällsvy från bostaden över området
Kvällsvy mot Stocksund
Hall med vy mot inre hall och kök
Kök

Från köket är det utsikt över bland annat Stocksund

Köket
Gäst-WC
Inre hall med vy mot vardagsrum
Sovrum invid kök
Stora sovrummet
Badrum med badkar
Sovrum invid vardagsrum

Strålande utsikt in mot Stockholms City och över Brunnsviken och närområdet.

Vardagsrum

Strålande utsikt in mot Stockholms City och över Brunnsviken och närområdet. Utgång till stor balkong.

Stor balkong

Strålande utsikt in mot Stockholms City och över Brunnsviken och närområdet. Det finns möjlighet att glasa in balkongen.

Balkongen
Bergshamra har mycket att bjuda på
Restaurang Bockholmen
Soldäck invid restaurang Bockholmen
Café Sjöstugan i Bergshamra

Planlösning

Planskiss (viss avvikelse kan förekomma)

Väggen mellan kök och intilliggande sovrum, samt hall finns möjlighet till att riva. Vägg mellan vardagsrum och intilliggande sovrum (till höger om) finns möjlighet till att riva. Garderob från mindre sovrum som påverkar ytan i badrummet (ytan av den) går att införliva i badrummet, t.ex för att inrymma tvättpelare. Väggen mellan hall och klädkammare/förråd finns möjlighet till att riva. Alla ändringar måste först godkännas av styrelsen i föreningen.

Karta


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!