Bostadsrätt / Solna - Bergshamra / Ripstigen 6

Tillfälle att förvärva 2 rok om 63 kvm med stor, möblerbar, inglasad balkong!

Tillfälle att förvärva välplanerade 2 rok om 63 kvm med stor, möblerbar, inglasad balkong i populära Bergshamra. Stor klädkammare. Renoveringsbehov. Trevlig och välskött förening. Bredband 1000 mbit ingår just nu i avgiften. Brf Ålkistan har 7 st hyreslägenheter som får ses som ett fint framtida kapital. Här bor du med kort gångavstånd till T-Banan, buss, välsorterad ICA butik samt Brunnsviken med dess fantastiskt fina natur-/strövområden. Varmt välkommen på visning!

Priser på sålda bostäder i Brf Ålkistan bifogas som dokument om du klickar vidare till mäklarens objektspresentation (läs mer hos mäklaren).

Film

Rumsbeskrivning

Välplanerad lägenhet med renoveringsbehov. Rymlig hall med gott om förvaring, ingång till klädkammare. Laminatgolv och ljusa väggar. Helkaklat badrum 1995 med tvättställ, badkar och wc. Rymligt kök med lackade ljusgrå köksluckor, kakel ovan diskbänk, spis, fläkt, kyl/frys. Sovrum med linoliummatta på golvet och ljusa väggar. Ljust rymligt vardagsrum med parkettgolv, pardörrar ut till rymlig, inglasad balkong . Två stycken källarförråd finns till lägenheten.

Närhet till buss, T-bana, affär & Brunnsviken med dess fantastiskt fina natur- och grönområden.

Lägenheten kommer ej att städas mer än det är städat idag. Lägenheten överlåtes i befintligt skick.

Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta mäklaren.

Månadsavgiften är 3240 kr + obligatoriskt tillägg om 130 kr = 3370 kr/mån

Interiör

Lägenhetsnummer
108
Boarea
63 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Max antal sovrum
1
Hiss
Ja

Byggnaden

Byggår
1959-61
Renoveringar

Under 90-talet renoverades badrum och horisontella stammar samt att nya balkonger monterades.

-2007 Spolning av stammar. -2009 Monterades nya 3-glasfönster och balkongdörrar. -2011 Renovering av portar och montering av mekanisk dörröppnare. -2012 Isolering av husgrunderna, tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 2. -2013 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 4 och 6. -2014 Tilläggsisolering och putsning av Ripstigen 8. -2014 Återställande av trädgården i föreningen. -2016 Byte av undercentral för värme -2017 OVK -2018 Uppfräshning av trapphus och högtrycksspolning stammar.

Övrigt om uppvärmningen

Fjärrvärme

Föreningen

Brf Ålkistan

Föreningen förvärvade fastigheterna 2001 som består av 177 lägenheter varav 170 bostadsrätt och 7 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Brf har 7 st hyreslägenheter som får ses som ett fint framtida kapital.

Föreningen har 124 p-platser. P-platserna kostar 300 kr/mån och p-plats med elstolpe 425 kr/mån. För närvarande är det kö. Föreningen har 24 garageplatser varav grannföreningen Brf Ripan disponerar 12 st platser t.o.m år 2021. Garageplatserna kostar 600 kr/mån och garageplatser med el 750 kr/mån. Det är förnärvarande lång kö till garageplatserna. Gästparkeringsplatser finns.

I källaren finns källarförråd & matkällarförråd & cykelrum.

Som boende i Brf Ålkistan kan man få tillgång till internet via följande alternativ. Föreningen har gruppavtal för bredband med Stockholms Stadsnät som ger 1000 Mbit/s till samtliga lägenheter. Kostnaden betalas tillsvidare av föreningen (d.v.s. ingen planerad hyreshöjning p.g.a. detta i närtid). Exakt hur stor avgiften blir framgent är ej beslutat ännu men kommer understiga 100 kr/mån per lägenhet. I likhet med nuvarande gruppavtal för TV från Com Hem omfattar detta samtliga lägenheter oavsett om det nyttjas eller ej.

Anslutningspunkt är bredbandsuttaget ovanför ytterdörren i varje lägenhet. Router (för WiFi), ingår ej i avtalet utan skaffas och installeras av respektive hushåll. Router går att köpa direkt från Stockholms Stadsnät. Support via telefon eller email ingår i avtalet. Det går även att få installationshjälp (tekniker som kommer ut och hjälper till) av Stockholms Stadsnät mot en avgift.

Stockholms Stadsnät erbjuder även bredbands-tv via Sappa och Viasat samt bredbandstelefoni. Abonnemang för detta tecknas individuellt av de hushåll som så önskar. För dessa tjänster krävs tjänstefördelare och telefonidosa som kan köpas via Stockholms Stadsnät.

För de som av någon anledning ej önskar nyttja bredbandet från Stockholms Stadsnät finns även följande alternativ:

-Com Hem via antennuttaget (kräver ett kabel-tv-modem) -ADSL från olika telefonleverantörer

130 kr i obligatoriskt tillägg för Kabel-TV (Basutbud) tillkommer på månadsavgiften varje månad. Föreningen har ett gruppabonnemang hos Com Hem som utöver de fria kanalerna levererar paketet ”Medium 8 Favoriter” där du själv väljer vilka åtta kanaler du vill ha. Om du inte har ett användarkonto hos Com Hem ska du vid kontakt med deras kundservice uppge att du bor i brf Ålkistan och att det finns ett gruppavtal som föreningen tecknat.

Ett gruppavtal innebär att föreningen betalar för samtliga lägenheter. Denna kostnad redovisas som en separat post på fakturan för lägenhetsavgifter. Arrangemanget innebär också att man som medlem i föreningen inte kan avsäga sig avgiften för kabel-TV. Bredbands-tv erbjuds via Stockholms Stadsnät av Sappa och Viasat (se info om bredband ovan).

I samband med försäljning av lägenhet tar föreningen ut en överlåtelseavgift som är 2,5% av gällande basbelopp= 1138 kr av Säljaren. Väljer man att ta lån på lägenheten tar föreningen ut en pantsättningsavgift på 1% av gällande basbelopp= ca 455 kr per pant. Basbelopp 2018=45500 kr.

I föreningens försäkringar ingår s.k. bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Föreningen har en tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare, vilket innebär att som medlem i föreningen behöver man inte teckna detta tillägg i sin hemförsäkring.

Storholmen förvaltning sköter både den tekniska- och ekonomiska förvaltningen åt Brf Ålkistan.
E-post: info@storholmen.se Tel: 0771-STORHOLMEN (0771-786 746) Webbsida: www.storholmen.se

Mer info om föreningen finns på www.alkistan.se

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningslokal I nedre källaren Ripstigen 4 finns en lokal som lämpar sig för mottagningar, möten, studiecirklar, m.m. Dock får den inte användas för fester. En del av lokalen kan också användas som ett övernattningsrum. Ett av rummen är möblerat med ett bord med plats för 10 sittande. Där finns också glas och porslin samt diskbänk och spis. I det större rummet finns en dubbelsäng, sittmöbler och TV. Lokalen är försedd med toalett och dusch.

Som boende får du under dag/kvällstid (senast till klockan 22.00) låna lokalen mot en avgift på 300 kronor. Avgiften tas ut för att lokalen ska vara funktionell med toapapper och diskmedel etc. Om du vill använda lokalen som övernattningsrum betalar du 300 kr/natten eller 500 kronor för helg (fredag - söndag).

Lokalen bokas via e-post bokning@alkistan.se. Avgiften betalas på kommande avi. Lokalen kan endast hyras av medlemmar.

Tvättstuga På Ripstigen 2 finns 3 st tvättstugor.

Förening
Brf Ålkistan
Andelstal
0,515
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Naturnära och barnvänligt område med många lekplatser och förskolor samt Bergshamraskolan åk 0-9. Invid södra Bergshamra T-bana finns en ICA-affär och restaurang. I Bergshamra Centrum finns Coop, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, restauranger och frisör mm. Brunnsviken erbjuder bad på sommaren, med badbrygga och klippbad på Tivoliudden och Kafe Sjöstugan, samt skridsko- och skidåkning på vintern. Svedenbadet har utomhusbassänger och Bergshamra Idrottsplats erbjuder elljusspår, tennisbanor, fotbollsplaner och skridskobana.

Solna båtsällskap är en båtklubb med båtplatser vid Bockholmen i Edsviken, där skärgårdskrogen Bockholmen Hav & Restaurang är belägen. Ulriksdals Slottspark erbjuder fina promenadvägar, Kaféer och kulturupplevelser samt Ulriksdals Värdshus.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationer, T-bana tar ca 3 minuter till Mörby Centrum och 10 minuter till Stockholms City samt en mängd busslinjer.

Kostnader

Avgift
3 240 kr
Avgiftsändringar

Inga planerade avgiftsändringar förnärvarande (Kontrollerat 2018-11-01)

Försäkringskostnad
100 kr/månad
Hushållsel
500 kr/månad
Summa driftskostnader
600 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden

Driftskostnaden är uppskattad och kan variera beroende på individuell förbrukning av hushållsel.

Överlåtelseavgift
1 138 kr (Betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
455 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
Måndag 15 feb 2010
Energiprestanda
157 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Pantsättningen kontrollerades
Onsdag 31 okt

Budgivning

Senaste bud 2 600 000 kr

Budgivare Datum Bud
3 Torsdag 27 dec 12:04 2 600 000 kr

Fakta

Pris
3 050 000 kr Högstbjudande
Avgift
3 240 kr
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ripstigen 6
Ort
Solna
Boarea
63 m2
Rum
2
Hiss
Ja
Byggår
1959-61
Tillträde
Omgående eller enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Länk till kontoret
Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Samarbetspartners

Alla bilder

Ripstigen 6
Välkommen till Ripstigen 6, nb!
Ljust vardagsrum med utgång till stor balkong
Exempelbild vardagsrum

Obs! Denna bild är ej från denna bostad. Den är från en liknande bostad och är webbmöblerad. Bilden är endast med för att visa bostadens potential.

Utgång till balkongen
Balkongen
Vy utanför balkongen
Sovrummet
Köket
Köket
Hall och inre hall
Badrummet
Det är nära ner till Brunnsviken från Ripstigen
Grillplats i föreningen
Bergshamra har mycket att bjuda på
Restaurang Bockholmen
Kärleksbaren på Bockholmen
Cafe Sjöstugan i Södra Bergshamra
Soldäck sommartid invid restaurang Bockholmen
Röd pil visar Ripstigen 6
Trevliga gångstråk nere vid Brunnsviken
Kort gångavstånd till T-banan och ICA-butik

Planlösning

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma.

Förslag till alternativ planlösning 2 rok 63 kvm

Fler möjligheter finns till olika planlösningar.

Karta


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!