Småhus / Marmorbruket / Snöromsvägen 18

Här bor du i nyproducerat hus med en fantastiskt vacker sjöutsikt!

Fantastisk sjöutsikt över Bråvikens vatten och ön Svistaskär. Nyproducerat 1,5-planshus om totalt ca 212 kvm varav 129 inredd yta. Övervåningen är oinredd, men den isolerade, inredningsbara övervåningen har bland annat trappa, fönster, underlagsgolv, stor takkupa med fantastisk sjöutsikt, samt förberedelser för el/tele/vvs. Kostnaden för att göra övervåningen färdig blir därför låg, oavsett om du väljer att bygga själv eller om någon annan göra jobbet. Stora sällskapsytor i både kök och vardagsrum. I dagsläget finns två bra sovrum på entréplan, varav det stora sovrummet med en walk in closet. Fiberanslutning ingår. Stort dubbelgarage om drygt 55 kvm. Låg driftskostnad och 15 års fri fastighetsavgift. Tomt om 2249 kvm. Naturskönt och barnvänligt område med trevliga gångstråk längs vattnet och i skogen i det intilliggande naturreservatet. Varför inte ta en liten promenad om ca 15 minuter genom skogen och titta på Girafferna och de andra djuren som går på Kolmårdens savann. Området Marmorbruket karaktäriseras av både nybyggda hus, äldre charmiga hus i en lugn och stressfri miljö.

Ca 2 km till Sandviken där det finns båthamn, camping och flera restauranger. Har du tillgång till båt finns en fantastisk skärgård att upptäcka. Ca 5 km till Krokeks Centrum med matbutiker, buss/tåg, skolor, förskolor, vårdcentral etc. Ca 30 min bilresa in till centrala Norrköping, ca 1 tim med bil till Arkösund där det finns möjligheter till bland annat båtluffning. Sommaren 2019 kan man dagligen, från den 22:e juni till och med den 25:e augusti, båtluffa bland öarna i Arkösunds, Sankt Annas och Gryts vackra skärgårdar. Man kan bl.a besöka öar som t.ex. Aspöja, Lammskär, Ämtö och Harstena. Ca 1,5 tim med bil till Stockholm.

Välkommen till ett fantastiskt hus med en makalös sjöutsikt, stora ytor, stor tomt och stort garage!

Film

Rumsbeskrivning

HALL: Ljus och rymlig entréhall med tilltagna ytor för kläd- och skoförvaring utmed vägg. Entrén övergår i en inre hall som leder vidare till entréplanets två sovrum, badrum samt gästtoalett till höger. Rakt fram återfinns ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till härligt söderläge. Till vänster en rymlig matplats. I anslutning till köket återfinns husets kombinerade groventré och tvättstuga. Direkt innanför ytterdörren återfinns trappan som leder upp till husets oinredda övre plan

KÖKET är mycket väl tilltaget för både matlagning och sociala sammanhang. Spotlights i taket och i fönstersmygen i de två fönstren i köksdelen. Köket är placerat i vinkel och erbjuder bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Vita snickerier samt mörkt stänkskydd vilket bryts av med en bänkskiva i svart. Komplett maskinell utrustning med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn (varmluft), inbyggnadsmikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Alla vitvaror från Electrolux. Tack vare närheten och den stora öppningen till vardagsrummet blir gästerna aldrig lämnade ensamma. Plats finns även för köksö, om man önskar det. Det finns är gott om plats för ett större matbord där 8 - 10 personer ledigt kan samlas. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum, matplats och kök i kombination med ett rikt ljusinsläpp ger husets sociala ytor en känsla av rymd samtidigt som insynen är obefintlig.

TVÄTTSTUGA/GROVKÖK med fantastisk sjöutsikt och utgång till gaveln på huset. Tvättstugan nås via köket. Här samsas ytor för klädvård med husets frånluftsvärmepump (NIBE 750) som ser till att du får ett energisnålt hus, samt el. Utrymmet erbjuder bra förvaring i väggfasta skåp, bänkskiva med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux inunder. Praktisk diskho samt ljusinsläpp via fönster.

VARDAGSRUM med vackert ljusinsläpp och en fantastisk vy över Bråviken och bland annat ön Svistaskär. Trägolv och tapetserade väggar. Fönsterdörr leder dig ut till tomten och den fina sjöutsikten i härligt söderläge. Vardagsrummet erbjuder tilltagna ytor för både soffgrupp samt läshörna alternativt en ytterligare matplats. Vid behov kan rummet delas av till förmån för ytterligare ett sovrum. Rummet badar i ljus tack vare ett rikt ljusinsläpp.

I andra änden av bottenvåningen hittar man SOVRUM 1 om 13,8 kvm med trägolv och tapetserade väggar. Här erbjuds bra plats för dubbelsäng och sängbord samt ytor för läshörna alternativt arbetshörna samt klädförvaring i angränsande praktisk klädkammare/walk-in-closet om 2,3 kvm. SOVRUM 2 om 11,2 kvm med två garderober, trägolv och tapetserade väggar. Det mindre sovrummet återfinns i direkt anslutning och även det med ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet erbjuder bra plats för säng samt övrigt möblemang.

BADRUM om 6,4 kvm med badkar, WC och modern stilren kommod med spegelskåp ovan, samt förvaring i högskåp. Spotlights i taket. Våtrumsskivor Fibo-Trespo på väggarna, samt praktisk våtrumsmatta på golvet. Naturligt ljusinsläpp via vädringsfönster. GÄSTTOALETTEN rymmer WC samt handfat.

INREDNINGSBAR ÖVERVÅNING. Den isolerade, inredningsbara övervåningen har bland annat trappa, fönster, underlagsgolv, stor takkupa med fantastisk sjöutsikt, samt förberedelser för el/tele/vvs. Kostnaden för att göra övervåningen färdig blir därför låg, oavsett om du väljer att bygga själv eller om någon annan göra jobbet.

Interiör

Boarea
129 m2 (Ritning(ar)) Boarea om cirka 129 kvm och bruksarea om cirka 212 kvm. garage om 55,4 kvm.
Biarea
0 m2
Total bostadsarea
212 m2
Rum
3
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
6
Internet

Fiberanslutning ingår.

Byggnaden

Kommentar till byggnaden

Huset överlåtes i befintligt skick. Huset och garaget är i dagsläget skyddsmålat. Det ligger på köparen att slutföra fasadmålningen av hus och garage. Bygglovet fastställer att huset skall bemålas med Faluröd färg, men nytt bygglov kan ansökas om annat färgval.

Fastighetsbeteckning
NORRKÖPING MARMORBROTTET 1:38
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
1,5-plansvilla
Byggår
2019
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Värmekällans skick
Ny
Värmekällans ålder
Ny
Värmekällans märke
Nibe F750
Jordat eller ojordat
Jordat
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Frånluftsvärmepump
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Korttidsmätning gjord i vardagsrum och sovrum. Mätningen visade mindre än 50 bq.

Uteplats

Tomtbeskrivning

Sluttningstomt

Tomt

Byggnadsarea
212 m2
Vatten
0 m2
Tomtyta
2249 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
2249 m2

Parkeringplatser

Stor grusad infart med plats för flera bilar.

Närområdet

Naturskönt område med många nybyggda fristående villor och äldre pampiga hus.

MARMORBRUKET är vackert beläget på Bråvikens norrsida på en förkastningsbrant. Kolmårdsmarmor är känt över hela världen och marmor har brutits här i omgångar från 1600-talet fram till 1970-talet. Dessutom har tegel och kalk producerats. Man bryter fortfarande marmor i liten skala.

Idag är området ett naturreservat med omväxlande natur och spännande flora och fauna. Det finns vandringsleder som har fantastiks utsikt över Bråviken. Marmorstigen går längs Bråviken genom de gamla bruksområdena mellan hundraåriga byggnader och djupa marmorbrott, med en stor flora och en vacker utsikt över Bråviken.

Längs stigen finns den Romantiska grottan, lusthuset och skrivarlyan Tittut.

BRÅVIKEN är en vik av Östersjön utanför Norrköping i Östergötland. Viken är över 50 kilometer lång och sträcker sig från Arkösund vid kusten in till Pampusfjärden och Lindö utanför Norrköping. Sjön Glan har via Norrköping sitt utlopp i Bråviken. Bråviken slutar i Bosöfjärden. Delar av Bråviken är naturreservat.

FANTASTISK SKÄRGÅRD

S:t Anna skärgård ligger mitt i den ljuvliga Östgötaskärgården och är en av världens mest finskurna arkipelager med tusentals öar och vikar samt många, vackra naturreservat. S:t Anna skärgård är en levande landsbygd med många bofasta. Här finns ett stort utbud av service, ett aktivt näringsliv och gott om aktiviteter.

Arkösund, en gång i tiden ett gammalt fiskeläge, är idag porten till Östergötlands norra skärgård och en omtyckt badort. Den långa traditionen av att ta emot sommargäster har gjort att Arkösunds skärgård idag har ett omfattande utbud av aktiviteter och kan erbjuda all tänkbar service till besökande skärgårdsentusiaster.

Gryts skärgård karaktäriseras av den dramatiska kontrasten mellan innerskärgårdens lummiga grönska och ytterskärgårdens kala klipphällar mot öppet hav. Här finns många öar, flera stora naturreservat och genuina skärgårdsmiljöer. De kända hamnarna Fyrudden och Gryts Varv är livliga mötesplatser för många på deras väg ut på skärgårdsäventyr. Källa: www.visitostergotland.se/sv/skargard/

FÖRSKOLOR

Det finns ett flertal förskolor i Kolmården.

Bl.a Förskolan Pandan, Rågvägen 15, 618 32 Kolmården

Björkbackens förskola, Kungsskogsvägen 59, 618 32 Kolmården

Kolmårdstrollens förskola, Sjöviksvägen 52, 618 30 Kolmården

SKOLOR

Uttersbergsskolan Årskurser: F-3, Fritidshem. Ymervägen 18, 618 30 KOLMÅRDEN.

Råsslaskolan Årskurser 4-9, Råsslavägen 20, 618 32 KOLMÅRDEN

Ang. Skolskjuts: Avståndet mäts mellan den adress där eleven är folkbokförd och skolan. Avståndskraven beror på vilken årskurs som eleven går i. Lågstadiet: 2 kilometer mellan hem och skola. Mellanstadiet: 3 kilometer mellan hem och skola. Högstadiet: 5 kilometer mellan hem och skola. Elever som uppfyller avståndskravet får skolskjuts automatiskt och ingen ansökan behöver skickas in. Skolskjuts är kostnadsfria resor till och från skolan. Det kan kan vara resor med skolbuss, allmän kollektivtrafik eller skoltaxi. Resor till och från fritidshem och förskola har föräldrarna ansvar för.

Vägbeskrivning

-Från Stockholm -Följ E4:an söderut -Ta avfart 126 mot Getå, kör 394 m -Kör rakt fram in på E904, kör 6,1 km -Fortsätt med lätt vänstersväng in på E903, kör 762 m -Sväng höger in på E909, kör 803 m -Sväng vänster in på Snöromsvägen, kör ca 255 m -Du är framme vid din destination på höger sida om vägen.

Kommunikationer

BUSS Hållplats för busslinje 432 och 433 finns vid infarten till Marmorbruksområdet. Bussarna går mellan Kvarsebo-Kolmården-Krokek-Åby-Norrköping (se länk till busstidtabell).

TÅG Tågstation Kolmården finns invid Krokeks centrum.

BIL På ca 12 minuter med bil är du ute på E4:an och kan snabbt ta dig både söderut och norrut.

Kostnader

Uppvärmningskostnad
8 000 kr per år
Kostnad samfällighet
1 000 kr per år
Försäkringskostnad
6 000 kr per år
Vatten och Avlopp
3 600 kr per år
Renhållning
2 600 kr per år
Hushållsel
7 000 kr per år
Summa driftskostnader
28 200 kr per år
Övrigt om driftskostnaden

DRIFTSKOSTNADER Alla driftskostnader enligt uppskattning då ingen bott i huset.

Kontakta kommun och leverantörer kostnadskalkyl baserad på egna förutsättningar.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT 2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringvärde noggrannhet
Ej fastställt
Taxeringsvärde mark
638 000 kr
Summa taxeringsvärde
638 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiklass
B
Energiprestanda
0 kWh/m2
Energi konsumtion
12471
Kommentar

Energiberäkning finns. Ligger som bilaga.

Rättigheter och belastningar

  • Gemensamhetsanläggning: Norrköping Marmorbrottet Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Marmorbrottet 1:9, Detaljplan (Beslutsdatum: 20130927, Registreringsdatum: 20131017)

Visningar

  • Måndag 22 apr 14:00 - 15:00

    Välkommen på premiärvisning! -Föranmäl dig gärna till visningen.

Fakta

Pris
5 700 000 kr eller högstbjudande
Typ
Småhus
Adress
Snöromsvägen 18
Ort
Kolmården
Boarea
129 m2
Rum
3
Tomtarea
2249 m2
Byggår
2019
Tillträde
Omgående eller enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Länk till kontoret
Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Huset har en fantastisk sjöutsikt över Bråviken!
Köket
Köket
Köket
Detaljbild kök
Köket
Stort vardagsrum med sjöutsikt
Vardagsrum
Vardagsrum
Vy från vardagsrumsfönstren
Vy när man står utanför vardagsrummet
Vy från hall mot vardagsrum
Sovrum 1 på entreplan med walk in closet
Badrum med badkar
Sovrum 2 på entreplan
Gäst - WC
Praktiskt tvättstuga/groventre intill köket
Vy från tvättstugan/grovingången
Oinredd men isolerad övervåning
Fantastisk vy från övervåningen
Huset och garaget
Välkommen upp på Snöromsvägen!
Trevliga omgivningar i Marmorbruket
Hållplats för busslinje 432 och 433 finns vid infarten till området
Ca 2 km till båthamnen i Sandviken
Ca 2 km till restauranger i Sandviken
Den historiska BP-macken i Krokek
Ca 5 km till Krokeks centrum med flera matbutiker etc.
Ca 5 km till Kolmårdens tågstation som ligger i Krokeks C

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Karta


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!