• Vinter

Säljguiden

Vi förklarar steg för steg hur en typisk försäljning går till, vad du ska tänka på och på vilket sätt vi tillsammans kan gör er försäljning till en lyckad försäljning.

 • Anlita en erfaren & engagerad mäklare hos Svenska Mäklargruppen!

  Vi erbjuder en högklassig mäklartjänst med stor kompetens gällande juridik, ekonomi, byggnadsteknik och inte minst marknadsföring och kundservice. Vi erbjuder bra produkter och tjänster som får din bostad att sticka ut på den öppna marknaden. Målet är att få en bra köpare till ett så högt slutpris som möjligt. Med vår långa erfarenhet och vårt engagemang når vi tillsammans fram till en lyckad försäljning!

 • Värdering

  Inför försäljningen av din bostad gör vi en analys av marknaden där vi tillsammans tittar på de senaste försäljningssiffrorna i ditt område. Försäljningssiffrorna ger en indikation om hur mycket bostaden är värd. Vi diskuterar även när det är lämpligast för dig att sälja din bostad och hur vi tillsammans får ut högsta pris.

  Innebär bostadsförsäljningen att du ska köpa en ny bostad ungefär samtidigt? Med vår hjälp kan du skaffa dig en bild av hur bostadsmarknaden ser ut och hur mycket pengar du får över genom din försäljning, efter att skatter, lån och avgifter är betalda. Genom det sparar du mycket tid då det är dags att sälja och köpa ny bostad. Försprång är en kostnadsfri tjänst som underlättar för dig som säljare inför en framtida försäljning av din bostad. I vår tjänst Försprång förbereder vi allt så långt det är möjligt, inklusive fotografering av din bostad. När du hittat din nya bostad så är din nuvarande redan klar för försäljning och din bostad/fastighet kan omgående komma ut på marknaden.

  Börja dina säljplaner med att boka en kostnadsfri värdering med en mäklare från Svenska Mäklargruppen.

 • Förberedelser

  Noggranna förberedelser påverkar kvalitén på hela affären, därför lämnar vi inget åt slumpen. Vi inhämtar alla relevanta faktauppgifter om bostaden, bland annat information från myndigheter och låneinstitut och att tar fram snygga planskisser. Vi beställer fotografering i samråd med er och utifrån all insamlad fakta sammanställer vi en säljande objektbeskrivning där vi beskriver din bostad på bästa sätt med fakta, planlösning och professionella färgfoton.

  Vi har professionella fotografer som är specialiserad på att fotografera just bostäder. Vi lägger mycket vikt vid hur vi presenterar våra bostäder och hjälper dig gärna med handfasta tips om hur du bäst framhäver din bostad. De flesta säljare blir förvånade hur mycket våra rekommendationer kan göra för slutresultatet.

  Vi har även bra kontakter med stylister om det skulle behövas.

  Det är extra viktigt att du som säljare upplyser mäklaren i ett tidigt skede om det är något byggnadstillbehör som du inte vill ska ingå i bostaden/fastigheten. Fråga din mäklare om du är osäker på vad som ingår eller ej.

 • Marknadsföring

  Din bostad marknadsförs kraftfullt på Internet, både via vår egen hemsida, blocket.se och via Hemnet.se. Vi kan även erbjuda tidningsannonser och andra digitala medier såsom DN, lokaltidningen. Tydliga till salu skyltar utanför din bostad kommer visa att ditt boende finns till salu. Enligt överenskommelse med dig skickar vi dessutom ut en inbjudan, ”Välkommen på visning!” i ditt närområde eftersom vi vet av erfarenhet att det är många som flyttar inom det egna området. Goda grannar är dessutom de bästa ambassadörerna för området, att ha med på visningen.

  Vi har ett välfyllt spekulantregister och kanske finns redan kontakt med potentiella köpare för just din bostad.

 • Visning

  Våra fastighetsmäklare är rutinerade och har lång erfarenhet. Varje visning skyltas tydligt med en visningsskylt. Under visningen har din bostad huvudrollen och mäklaren bistår med att dela ut utförliga och proffsiga objektsbeskrivningar och svarar på alla frågor som kan dyka upp i din bostadsaffär. Mäklaren skriver upp alla intresserade spekulanter och följer upp dem. De får ett komplett beslutsunderlag inför budgivningen.

 • Budgivning

  Efter avslutade visningar kontaktar vi alla intresserade spekulanter, visar flera intresse påbörjas en budgivning. Budgivningen är en mycket spännande fas som ser olika ut från fall till fall och hos oss kan du följa alla bud i lugn och ro på Internet. Ibland är händelseförloppet intensivt och ibland kan den dra ut på tiden. Vi tillämpar öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna och har kontinuerligt kontakt med dig.

 • Kontraktskrivning / Handpenning

  Bostaden/fastigheten är inte såld förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av både köpare och säljare. Därför försöker vi alltid boka ett möte för detta så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare på vårt kontor eller i bostaden för genomgång av avtalet och påskrift.

  Inför kontraktskrivningen finns ofta många frågor och genom att anlita oss så garanteras du professionell juridisk rådgivning. Vi upprättar samtliga juridiska dokument som rör din bostadsförsäljning såsom kontrakt, tillträde och avslut. Inom tio dagar efter kontraktet så erlägger köparen handpenning som via mäklaren betalas ut till dig när alla villkor i avtalet uppfyllts.

 • Tillträde / Deklarationshjälp

  Inför tillträdesdagen upprättar fastighetsmäklaren en likvidavräkning och en kallelse till tillträdet som mailas ut till dig som säljare och köpare. I likvidavräkningen finns alla uppgifter som rör betalningen. Fastighetsmäklaren hjälper även till med att boka tid med banken och mailar även över en prel. likvidavräkning till dem inför tillträdesdagen. På tillträdesdagen träffas säljare, köparen och fastighetsmäklare för att reglera slutbetalning, överlämna nycklar och eventuella andra handlingar till köparen. De sista dokumenten skrivs på och bostaden/fastigheten får en ny ägare. Det vanligaste är att alla parter träffas på fastighetsmäklarens kontor och att man därifrån har kontakt med banken via e-post och telefon för att lösa ev. lån samt slutbetalningen.

  Efter tillträdet hjälper vi dig gärna att räkna ut skatt, eventuella uppskov och med deklarationen av din försäljning. Var gärna ute i god tid inför din deklaration.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!