Bostadsrätt / Skogås / Storvretsvägen 92, 6 tr.

Lägenhet med närhet till centrum och kommunikationer!

Genomgående ljus, fräsch och välplanerad lägenhet med balkong i ett attraktivt bostadsområde med endast fem minuters avstånd till centrum, skola och p-tåg.

Rumsbeskrivning

Högt läge, välplanerad lägenhet i ett attraktivt bostadsområde med endast fem minuter till centrum, skola och p-tåg.

 • Ingång till hall/kapprum med hatthylla, vitmålade väggar och linoleummatta. Ingång till vardagsrum, sovrum, kök, klädkammare och badrum.

 • Vardagsrum med stora fönsterpartier och utsikt mot grönområde utan insyn. Parkettgolv och vitmålade väggar.

 • Kök med ljus inredning och kakel över diskbänk. Spis, spisfläkt, diskho och kyl/frys. Stor matplats med stort fönster mot grönområde och ingång till sovrum. Vitmålade väggar och plastmatta. Utgång till stor balkong med utsikt mot allmänning och eftermiddagssol.

 • Sovrum: med ingång från kök. Vitmålade väggar och linoleummatta. Fönster mot balkong.

 • Fräscht badrum med vitt kakel och klinkergolv (renoverat 2007 av Rum i Rum). Badkar, tvättställ, wc och handdukselement.

 • Rymlig klädkammare med ingång från hall och sovrum. Inred med hylla och garderob. Målade väggar och plastmatta.

Interiör

Lägenhetsnummer
31
Lägenhetsnummer SKV
1603
Boarea
62 m2
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Våning
6 av 8 våningar i huset
Hiss
Ja
Internet
 • Kabel TV och Internetanslutning via Telia.

Byggnad

 • Byggnaden synes vara normal/god underhållen enligt gällande plan.
Byggår
1966
Renoveringar
 • Fastigheten har genomgått ett stambyte och fasaden har delvis renoverats och tilläggsisolerats. - Badrumsrenoveringar genom RIR (Rum i Rum). Källarförråden är också renoverade med förrådsinredning av nät.
 • 2013 byttes den gamla hissen ut. Samma år monterades nya ytterportar och ett toppmodernt passersystem med s.k. taggar och porttelefon från Aptus. Trapphuset ommålat 2013
 • Under 2015 tilläggsisolerades väggarna som vetter mot balkongen och installerades nya balkongdörrar,
 • Installation av nya tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugan under 2015-2016.
 • Pågående renovering av tak under denna sommar med ny papp och plåtdetaljer.
Övrigt om uppvärmn.

Fjärrvärme Mekanisk (endast frånluft)

Parkeringplatser

Som boende i Brf Hallen 2 har du möjlighet att söka parkeringsplats på parkeringen belägen mellan föreningens fastighet och järnvägsspåret. Platserna distribueras av Akelius- Finns inga lediga platser blir du placerad i deras parkeringskö.

Föreningen

Brf Hallen 2

 • Bostadsrättsföreningen Hallen 2 förvärvade fastigheten Hallen 2 från Akelius 4/7-2014.
 • Huset byggdes 1966 och består av en fastighet med totalt 36 lägenheter fördelade på 7 våningar. Alla lägenheter har ett tillhörande källarförråd. I fastigheten finns ett cykelrum och barnvagnsrum.
 • Fastigheten är belägen på Storvretsvägen 92, med knappt 5 minuters promenadväg till Skogås Centrum.
 • Överlåtelseavgift 1163 kr och pantsättningsavgift ca 465 kr betalas av köparen.
 • Obs! Ovanstående uppgifter är grundade på av föreningens lägenhetsförteckning och kontrolleras av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att före köpet noggrant kontrollera lägenheten och utrustningens/inventariers skick och uppgifterna i objektbeskrivningen - även uppmanas att kontrollera ovanstående angiven boarea då avvikelse kan föreligga, bl.a. på grund av olikheter i använda äldre/nuvarande mätregler.
 • För ytterligare information om Brf-Hallen 2 se föreningens hemsida www.brfhallen2.se eller kontakta föreningens sekreterare på 073-9267884.

Övriga utrymmen i föreningen

 • Tvättstuga finns på entréplan i fastigheten.
 • Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
 • Cykelrum och barnvagnsrum finns i huset.

Förening
Brf Hallen 2
Andelstal
2,564
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Huddinge kommun är känd för sina bevarade naturområden och sina rika möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Östra Skogås ligga idylliskt vid sjön Drevviken. Här finns barnvänliga bostadsområden med ett flertal lekplatser, badplatser och naturstigar. Alla inom gångavstånd. På vintern bjuder Drevvikens is på stora möjligheter till skidåkning. Drevviken erbjuder också möjlighet till fritidsfiske. Mer information om detta och mycket mer kan du läsa om på www.huddinge.se.

NÄRSERVICE: Farsta Centrum med rikt utbud av kläd- och modebutiker ligger inom 7 minuters avstånd med bil och ca 15 minuter restid med buss 830 och 831.

I Skogås Centrum kan man slink in på Skogås grill eller Moonlight Café, eller varför inte gå till sushibaren eller fika på innetorget. Nya restaurang Grand Brasseria är en riktig lunchställe med stämning och på kvällarna pubkänsla, med öl- och vinrättigheter.

Affärer och service i övrigt - I Skogås centrums delvis nyinredda lokaler på markplan finns: - ICA supermarket och Matrix. De bjuder på lågpriser och fin kött- och fiskdisk. - Mixen och SOS Kiosken är jourbutiker med massor av godis och snacks - Systembolaget i stor ny butik med självplock, frisör, guld- och presentbutik, apotek, optiker, blomsteraffär, Kenis syatelje, skomakeri med nyckelservice och kemtvätt, delikatesaffärer och Direkten lågprisbutik med ATG-tjänster - På övervåningen bredvid biblioteket finns friskvård med spa, gym, solarium och kroppsvårdsanläggning. Kulturföreningen Lyktans galleri, Föreningscenter, zooaffär, Tandea tandvårdsklinik, vårt mäklarkontor mfl. - Vårdcentralen och Folktandvård ligger på gångavstånd, endast tre minuter från centrum på östra sidan av pendeltågstationen. - Tanka bilen gör du på Ingo-macken vid parkeringen i centrum.

ÖVRIGT: Idrott- och fritidsaktiviteter I Skogås och Trångsund finns det flera aktiva föreningar, bl.a. badminton, innebandy, handboll, fotboll, ishockey, kultur- och pensionärsföreningar. - Fotbollsplan, nytt stort rackettcenter, tennisbana, skateboardpark, sim- och sporthall finns på gångavstånd från centrum.

Tveka inte att kontakta oss på 08-7716700 för ytterligare information.

Kommunikationer

Med bil tar det ca 15 min till Stockholms city. Med pendeltåg till T-centralen tar det ca 20 minuter. Med buss nr 742 åker du direkt via Huddinge centrum till Huddinge Sjukhus och med buss nr 830 och 831 åker du till Farsta och port 73 i Handen. Med buss 830 åker också mot Länna affärsområde och Haninge.

Kostnader

Avgift
3 936 kr
I månadsavgiften ingår, värme, vatten och kabel-TV.
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Hushållsel
300 kr/månad
Summa driftskostnader
425 kr/månad
Personer i hushållet
2
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
Tisdag 19 jan 2010
Specifik energianvändning
132 kWh/m2
Kommentar

Detta hus använder 132 kWh/m2 och år, varav el 14 kWh/m2. Liknande hus 135-165 kWh/m2 ich år, nya hus 110 kWh/m2.

Övrigt

INFORMATION Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi-area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING Vi tillämpar s k öppen budgivning. Det innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i Köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i Jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd".

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

UTFÄSTELSE Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Visningar

 • Söndag 25 aug 13:00 - 13:45

  Välkommen till vår söndagsvisning!

 • Torsdag 22 aug 17:00 - 17:45

  Välkommen till vår kvällsvisning!

Fakta

Pris
1 695 000 kr Utgångspris
Avgift
3 936 kr
I månadsavgiften ingår, värme, vatten och kabel-TV.
Typ
Bostadsrätt
Adress
Storvretsvägen 92, 6 tr.
Ort
Skogås
Boarea
62 m2
Rum
2
Våning
6
Hiss
Ja
Byggår
1966
Tillträde
Omgående

Ansvarig Mäklare

Länk till kontoret
Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Storvretsvägen 92
Vardagsrum
Vardagsrum
Stora fönster i vardagsrum
Kök
Del av kök
Kök
Del av kök
Del av kök med ingång till sovrum
Stor matplats
Matplats med utgång till balkong
Balkong
Utsikt från balkong
Sovrum
Sovrum
Kaklat badrum
Klädkammare
Hall mot vardagsrum och kök
Utgång/ingång
Tvättstuga
Torkrum
Gård med grillmöjlighet
Lekplats
Drevviken
Badudden
Badudden

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Karta


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!